Teljeskörű energiahatékonysági szolgáltatások

Szakértői támogatás az alapoktól az eredményekig

Rendszerben gondolkodunk. Az alapoktól kezdve céljainak eléréséig segítünk megtervezni, felépíteni, nyomon követni vállalatának energiahatékony működését, fejlesztését.
Továbbá energetikai audit, energetikai szakreferens és almérő-szolgáltatásainkkal hozzájárulunk törvényi kötelezettségeinek teljesítéséhez.

Előny a törvényi kötelezettség teljesítésével

Energiahatékonysági szolgáltatásainkkal nemcsak jogszabályi kötelezettségeit teljesítheti, de csökkentheti működési költségeit, így optimalizálva vállalata energiahatékonyságát.

Energetikai audit

Az energetikai audittal egy ütemtervet kap a kezébe olyan energia- és költségmegtakarítási lehetőségekről, melyek megvalósításával tudatosabb energiafelhasználóvá teheti vállalatát.

Energetikai szakreferens

Az energetikai szakreferens egy olyan partner, aki naprakészen ismeri vállalatának energetikai ügyeit, akinek javaslataival biztosítható a hatékony üzemeltetés.

Almérő–szolgáltatás

Almérők telepítése lehetővé teszi villamos berendezéseinek folyamatos monitoringozását, az optimális és hibamentes működés fenntartását.

Támogatási konstrukciók energiahatékonysági céljainak megvalósítására

A fejlesztési lehetőségek között rávilágítunk azokra a projektekre, amelyekre kedvező támogatási konstrukciók érhetők el, így segítve a minél rövidebb idő alatti megtérülést.

Energetikai felülvizsgálat

Szolgáltatásunkkal rávilágítunk energiahatékonyságot javító intézkedésekre, javaslatot teszünk a taokedvezmény és az EKR-lehetőségek kihasználására.

Taoaudit-szolgáltatás

Energetikai auditáló szervezet által kiállított igazolással a társasági adó maximum 70%-a leírható energiahatékonysági célokat szolgáló beruházásra, felújításra.

EKR-audit

Az energiahatékonyság-javító intézkedésekből, beruházásokból származó energiamegtakarítás hitelesítést követően – úgynevezett fehér bizonyítványként – korlátozottan forgalomképes vagyoni értékű jog.

Az energiahatékonysági szemlélet és fejlődés kialakításának lépései

1

Helyzetkép, javaslatok és célok

Igény szerinti részletességgel pillanatképet készítünk a vállalat energetikai helyzetéről. Az energetikai felülvizsgálat alapján irányokat jelölünk ki, majd specifikus területen mélyítjük az elemzést. A teljes körű, méréseken alapuló átvilágítás (deep audit) átfogó képet ad a vállalat energiagazdálkodásáról minden területen.

2

Mérések

A helyzetkép felállítását követően az elképzelésekhez igazodva számszerűsíthetővé és mérhetővé tesszük a vállalat céljait.

3

Koncepcióterv kidolgozása

A fejlesztési irányokat tervekké alakítjuk konkrét javaslatok és megtérülésszámítások formájában.

4

Tervezés

A kivitelezés előkészítéseként elkészítjük a szükséges műszaki terveket.

5

Finanszírozás

Pályázati forrásból vagy energiahatékonysági adókedvezményből történő korszerűsítés, beruházás esetén támogatást nyújtunk pályázatírásban, adókedvezmény igénybevételéhez szükséges igazolás kiállításában.

6

Kivitelezés

Gyakran a tervek végrehajtása a legnehezebb feladat, azonban megelőző lépéseinkkel, mérések és tervek birtokában, megalapozottan, tisztázott célok mentén a megvalósítás könnyedén megy – amit konzisztens és hatékony folyamatunk biztosít.

7

Üzemeltetés

Elvégezzük a korszerűsített rendszer vagy új beruházás üzemeltetését, karbantartását, továbbá nyomon követjük a célok visszamérését.

Érdekli szolgáltatásunk?

Beszélgessünk, találkozzunk!
Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

Megadom az elérhetőségeimet

miért válassza az MVM OPTIMUM Zrt.-t?

Az MVM Optimum az MVM Csoport tagja, ami biztosíték a megbízhatóságra és a szakértelemre.
Szolgáltatásaink segítségével könnyen és gyorsan eleget tehet energiahatékonysági kötelezettségeinek, és feltárhatja vállalata energetikai fejlesztési potenciáljait.
Az általunk telepített energetikai információs rendszer segítségével naprakészen nyilvántarthatja, összevetheti és elemezheti az energia felhasználási adatait alacsony adminisztrációs leterheltség mellett.