Opti

Teljeskörű energiahatékonysági szolgáltatás

Szakértői támogatás az alapoktól az eredményekig

Rendszerben gondolkodunk.
Az alapoktól kezdve céljainak eléréséig segítünk megtervezni, felépíteni, nyomon követni vállalatának energiahatékony működését, fejlesztését.
Továbbá energetikai audit, energetikai szakreferens és almérő-szolgáltatásainkkal hozzájárulunk törvényi kötelezettségeinek teljesítéséhez.

előnyök a törvényi kötelezettség teljesítésével

Energiahatékonysági szolgáltatásainkkal nemcsak jogszabályi kötelezettségeit teljesítheti, de csökkentheti működési költségeit, így optimalizálva vállalata energiahatékonyságát.

Energetikai audit

Az energetikai audittal egy ütemtervet kap a kezébe, olyan energia- és költségmegtakarítási lehetőségekről, melyek megvalósításával tudatosabb energia-felhasználóvá teheti vállalatát.

Energetikai szakreferens

Az energetikai szakreferens egy olyan partner, aki naprakészen ismeri vállalatának energetikai ügyeit, akinek javaslataival biztosítható a hatékony üzemeltetés.

Almérő–szolgáltatás

Almérők telepítése lehetővé teszi villamos berendezéseinek folyamatos monitoringozását, optimális és hibamentes működést fenntartását.

Az energiahatékonysági szemlélet és fejlődés kialakításának lépései

1

Helyzetkép, javaslatok és célok

Igény szerinti részletességgel pillanatképet készítünk a vállalat energetikai helyzetéről. Az energetikai felülvizsgálat alapján irányokat jelölünk ki, majd specifikus területen mélyítjük az elemzést. A teljes körű, méréseken alapuló átvilágítás (deep audit) átfogó képet ad a vállalat energiagazdálkodásáról minden területen.

2

Mérések

A helyzetkép felállítását követően az elképzelésekhez igazodva számszerűsíthetővé és mérhetővé tesszük a vállalat céljait.

3

Koncepcióterv kidolgozása

A fejlesztési irányokat tervekké alakítjuk konkrét javaslatok és megtérülésszámítások formájában.

4

Tervezés

A kivitelezés előkészítéseként elkészítjük a szükséges műszaki terveket.

5

Finanszírozás

Pályázati forrásból vagy energiahatékonysági adókedvezményből történő korszerűsítés, beruházás esetén támogatást nyújtunk pályázatírásban, adókedvezmény igénybevételéhez szükséges igazolás kiállításában.

6

Kivitelezés

Gyakran a tervek végrehajtása a legnehezebb feladat, azonban megelőző lépéseinkkel, mérések és tervek birtokában, megalapozottan, tisztázott célok mentén a megvalósítás könnyedén megy – amit konzisztens és hatékony folyamatunk biztosít.

7

Üzemeltetés

Elvégezzük a korszerűsített rendszer vagy új beruházás üzemeltetését, karbantartását, továbbá nyomon követjük a célok visszamérését.

Érdekli szolgáltatásunk?

Beszélgessünk, találkozzunk!
Kérjük adja meg elérhetőségeit, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

Megadom az elérhetőségeimet

miért válassza az MVM OPTIMUM Zrt.-t?

Az MVM Optimum az MVM Csoport tagja, ami biztosíték a megbízhatóságra és a kiemelkedő szakértelemre.
Szolgáltatásaink segítségével könnyen és gyorsan eleget tehet energiahatékonysági kötelezettségeinek, és feltárhatja vállalata energetikai fejlesztési potenciáljait.
Az általunk telepített energetikai információs rendszer segítségével naprakészen nyilvántarthatja, összevetheti és elemezheti az energia felhasználási adatait alacsony adminisztrációs leterheltség mellett.