Opti

Otthoni villamosenergia–tárolás

Hibrid napelemrendszer a napenergia maximális hasznosításáért

Napelemrendszerrel termelt villamos energiával fedezhetjük otthonunk energiaszükségletét. Az energia termelésének és felhasználásának ideje nem mindig esik egybe: a napelemek napközben termelik a legtöbb energiát, viszont a háztartások fogyasztása az esti órákban nő meg.

A villamosenergia-tároló a nappal megtermelt energiát a tényleges felhasználásig raktározza, ezáltal maximálisan kihasználhatók a napelemrendszer nyújtotta lehetőségek.

az otthoni energiatárolás előnyei

Valódi függetlenség

A háztartási energiatárolóval ellátott hibrid napelemrendszer az év nagy részében önellátó módon képes biztosítani otthona villamosenergia-ellátását, ezért alig van szüksége a közcélú hálózatról vett energiára.

Biztonság áramkimaradáskor

Az akkumulátor többórányi energia eltárolására alkalmas, ezért az ügyfél háztartási berendezéseinek energiaellátása áramszünet esetén is biztosított, valamint megelőzhetők a hirtelen leállásból keletkező károk is.

Gyors autótöltés

Lehetőséget nyújt az elektromos autó nagyobb teljesítményű, ezáltal gyorsabb töltésére anélkül, hogy a háztartás áramszolgáltatóval szerződött lekötött teljesítményét növelni kellene.

Előzetes kalkuláció azonnal

Az OPTI – ban megtervezheti napelemes rendszerét és fűtéskorszerűsítésre is készíthet kalkulációt. Az előzetes árakat azonnal láthatja, nézze meg most, hogy mennyibe kerülne zöldebbé tenni otthonát!

kalkulálok az opti–ban

miért válassza az MVM OPTIMUM Zrt.-t?

A jövő technológiájával érjük el a hatékony energiafelhasználást

  • Biztonságos és hosszú élettartamú Li-ion akkumulátorainkat korszerű szoftveres megoldásokkal ötvözzük.
  • Az energiatároló a ház energiaközpontjaként funkcionál, optimalizálja a hozzákapcsolt háztartási gépek fogyasztását.
  • A háztartás éves villamosenergia-fogyasztásához és a napelemrendszer méretéhez igazítjuk az energiatároló méretét, amely – moduláris felépítésének köszönhetően – a későbbiekben bővíthető.
  • Energiatároló berendezéseink utólag is csatlakoztathatók a meglévő napelemrendszerhez.