MVM Csoport bemutatkozás

Innovatív energetikai vállalatcsoport

Az MVM Csoport meghatározó szereplője a magyar energiarendszernek, sikeres és versenyképes tevékenységével fontos szerepet vállal az ország energiastratégiai céljainak megvalósításában. Az MVM Csoport egyre bővülő portfóliója lefedi a teljes magyar energetikai szektort. Kiegészítő szolgáltatásaival (pl. informatika, távközlés, pénzügyi és biztonsági szolgáltatások) felkészült az egyre összetettebb fogyasztói igények teljes körű, egy kézből történő kiszolgálására.

A mai MVM Csoport minden idők legösszetettebb MVM-je, hiszen gyakorlatilag mindent felölel, ami az energetikához kapcsolódik: termel, tárol, kereskedik, eloszt, szolgáltat, tervez, épít, szállít, adatátvitelt biztosít, inkubál.

Az MVM Csoport Magyarország negyedik, Közép-Európa tizenharmadik legnagyobb vállalatcsoportja. A regionális szinten is egyre meghatározóbb, 100%-ban állami tulajdonban lévő dinamikus, innovatív energetikai vállalatcsoport a legnagyobb hazai energetikai tudásközpont is egyben, amely szakmai felkészültségével nagymértékben hozzájárul Magyarország és Közép-Kelet-Európa ellátásbiztonságához.

Legfontosabb mutatók: 18 országban aktív jelenlét, több mint 90 tagvállalat, több mint 1800 milliárd forintos árbevétel, 600 milliárd forint hozzáadott érték a magyar gazdasághoz, több mint 17 000 munkavállaló, közel 6 millió lakossági és vállalati ügyfél, 70 % az ország villamosenergia-termeléséből, megkerülhetetlen szerep a hazai megújuló energia-termelésben, közel 50 %-os piaci részesedés az ipari fogyasztók gázellátásából, lakossági földgázellátás 100%-ának biztosítása az egyetemes szolgáltatón keresztül.

Az MVM Csoport célja, hogy megfizethető és tiszta energiát biztosítson ügyfelei részére fenntartható és a 21. század követelményeinek megfelelő módon. A társaságcsoport piacvezető szerepre törekszik a megújuló energiatermelésben, kiemelten kezeli az átviteli hálózat irányítását és folyamatos fejlesztését, a földgáz-kereskedelem és a földgáztárolás szakszerű biztosítását, az e-mobilitást, illetve az okosváros-technológiák és a korszerű kormányzati távközlési megoldások fejlesztését.

Előzetes kalkuláció azonnal

OPTI kalkulátorunkban megtervezheti napelemes rendszerét, és azonnal láthatja annak indikatív árát. Nézze meg most, hogy mennyibe kerülne zöldebbé tenni otthonát!

kalkulálok az opti–ban